фото: Мир за просперитет, фейсбукЗдравното министерство, управлявано от Хамас в ивицата

...
фото: Мир за просперитет, фейсбукЗдравното министерство, управлявано от Хамас в ивицата
Коментари Харесай

Газа под блокада заради коронавирус

фото: Мир за разцвет, фейсбук

Здравното министерство, ръководено от Хамас в линията Газа в понеделник,  обяви 48-часов полицейски час на цялата територия след първите случаи  на ковид, публикувани през общността, съобщи Асошиейтед прес.

Досега всички случаи, докладвани в Газа,  са били свързани с карантина за  пребиваващи, които се връщат от чужбина.

Четирима души от едно и също семейство са с позитивни проби  за вируса в централна Газа и се организират следствия за следене на източника на инфекцията.

Пълна обсада бе наложена в бежанския лагер Ал Магази, където живее фамилията.

Първите случаи на COVID-19 в Газа  бяха оповестени в края на март.  Преди това локалните управляващи оповестиха нов набор от защитни ограничения на фона на опасенията по отношение на разпространяването на новия ковид в крайбрежния анклав.

Преди това  Хамас затвори учебни заведения, джамии и сватбени зали и забрани огромни улични  сбирки, с цел да спре разпространяването на вируса, само че не наложи блокиране на два милиона поданици на Газа, като съобщи, че едно не е належащо.

Газа записва първия си умрял от COVID-19 в края на май. Това е 77-годишна жена от окръг Хан Юнис, която се е завърнала от Египет предходната седмица./ news.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР